«Судом підтверджено, що на "ВКФ "ЕЛІТ ПЛАСТ" була небезпека», – заступник начальника ГУ ДСНС області про пожежу на заводі (відео)

Опубліковано в Проблемне 14.09.2023
У ніч з 9 на 10 вересня на підприємстві ТОВ "ВКФ "ЕЛІТ ПЛАСТ" трапилася масштабна пожежа.

Чорний дим з вікон своїх домівок бачили тернополяни та розповідали про це у мережі.

Цікаво, що ще до цього управління ДСНС двічі судилося з підприємством щодо порушення визначених законодавством норм пожежної безпеки.

Про це “Тернополянам” розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Тернопільській області Юрій Берестецький.

– Наскільки мені відомо, по цьому об'єкту фахівцями Державного нагляду у сфері пожежної і техногенної небезпеки завчасно проводилися перевірки. До суду подавалися матеріали про порушення. Два судові засідання нами було виграно. Тобто судом підтверджено, що була небезпека на цьому об'єкті, –  каже Юрій Берестецький. – Всі об'єкти, які несуть небезпеку для життя і здоров'я громадян визначено відповідно нормативними документами. Це все є в наших підрозділах і інших органах, які відповідають за безпеку громадян. Всі об'єкти опрацьовані, складені відповідні документи та плани.

Причину займання визначить результат розслідування, яке проводять правоохоронці.

Відомо, що до гасіння пожежі було залучено весь гарнізон Тернополя – 17 одиниць техніки (пожежних автомобілів та допоміжної) зокрема, й тактичний робот Magirus з сусідньої Рівненщини.

Завдяки оперативним та правильним діям пожежників полум’я вдалося локалізувати, однак наслідки могли бути набагато гіршими.

– Нам вдалося запобігти розповсюдженню пожежі і вибуху. Наслідки могли бути набагато значнішими, якби не грамотні дії всіх наших працівників та керівників гасіння пожежі. Все було спрямовано на те, щоб не дозволити вогню розповсюдитися зокрема на заправку поблизу та на будівлю “Нової пошти”, – говорить Юрій Берестецький.

Більше про пожежу та причини повторного задимлення у понеділок 11-го вересня – у нашому інтерв’ю:

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.