Остерігайтеся! На Тернопільщині за місяць шахраї видурили майже 17 млн грн

Опубліковано в Проблемне 08.09.2023

За місяць в Тернопільській області правоохоронці зареєстрували орієнтовно 500 шахрайств різного виду. Сума збитків становить майже 17 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу у Тернопільській ОВА розповів речник Нацполіції в Тернопільській області Сергій Крета.

Найчастіше у пастку шахраїв потрапляють люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи та інші вразливі категорії населення, каже Сергій Крета.

– Шахраї «працюють», використовуючи три підступних фактори. Перше – вони завжди вводять вас у шок. Телефонують вночі і повідомляють таку інформацію, що ви готові віддати всі гроші, аби лише заспокоїтися. Друге – шахраї завжди хочуть зацікавити «вигідною» пропозицією. Наприклад, ви начебто виграли авто чи можете задарма отримати велику суму коштів. Пам’ятайте, що безкоштовний сир – лише у мишоловці. Ну і, звісно, шахраї хочуть «затуманити» вас, тож зберігайте холодний розум! наголосив речник Нацполіції в Тернопільській області.

Також Сергій Крета закликав жителів Тернопільщини бути обачними, аби не втрапити на гачок шахраїв. Для цього він порадив користуватися трьома «золотими» правилами:

  1. Коли вам телефонують шахраї і представляються працівником банку, «Київстару» чи будь якого іншого провайдера та просять назвати особисту інформацію, не ведіться. Зауважте, що банк має ваші пін-коди!
  2. Якщо ви ледь не стали жертвою шахрайства (або ж, на жаль, стали), негайно телефонуйте у поліцію. Це збільшить шанси знайти злочинця та убезпечить від шахраїв інших осіб.
  3. Надзвичайно вигідна пропозиція – одна із головних ознак шахрайства! Шахрай – психолог. Він добре знає, як проникнути у вашу голову та обманути. Не вірте у надто привабливі пропозиції. У житті нічого не дається задарма.

Поліцейські Тернопільської області закликають краян поширювати інформацію про шахрайства серед своїх знайомих, друзів, родичів, аби якнайменше людей втрапили у таку неприємну ситуацію.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.