Майже 7 тисяч за косу: збаражчанка Іванна Гриців обрізала довжелезне волосся, щоб допомогти ЗСУ

Опубліковано в Історія тижня 29.09.2023

Працівниця Музею російсько-української війни, що в Збаражі, Іванна Гриців обрізала свою довгу косу, щоб задонатити кошти для ЗСУ.

Як наважилася на такий вчинок – Іванна розповіла «Сороці».

– Вже майже десять років я є волонтеркою Штабу національного спротиву Збаразького району. Цю організацію заснував батько Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк. Під час останнього збору, який ми закривали, дуже важко збиралися кошти на тепловізори і радіостанції. Хотілося якось достукатися до громадськості, нагадати, що війна не завершилася, тому потрібно й надалі допомагати військовим. Треба працювати, а не сподіватися, що ворог дасть слабину і захлинеться, розповідає Іванна Гриців.

Жінка каже, саме тому вирішила обрізати волосся і продати його, аби задонатити. Підстригли Іванну в одному із збаразьких салонів краси. Вага коси – майже 300 грам.

– Волосся у мене було нижче пояса, а тепер – по плечі. Салон, в якому обрізали косу, придбав її, щоб надалі використовувати у сфері краси. Вартість – 6 тисяч 800 гривень. Майстриня не взяла кошти за послугу, тож я додала їх до загальної суми і вийшло 7 тисяч гривень. Їх я одразу перерахувала на рахунок нашої волонтерської організації, зазначає Іванна Гриців.

Жінка розповідає, що друзі-волонтери намагалися відмовити її від такого вчинку, але згодом зрозуміли.

– Друзі спершу казали, щоб добре подумала. Рідні одразу підтримали.  Щоправда, трішки донечка хвилювалася, але я їй все пояснила. Розповіла доньці, що за ці гроші буде куплено зброю для наших захисників, тож вона все зрозуміла, – ділиться Іванна Гриців.

Волонтерка зазначає, що з новою зачіскою їй незвично.

– Трішки більше мороки, аніж з довгим волосся. Я поки не вмію його приборкати, бо дуже густе. Думаю, що все прийде з досвідом, каже Іванна Гриців.  

Жінка наголошує, за перемогу має боротися кожен громадянин України – як не зі зброєю в руках, то допомагати з тилу.

 – Штаб національного спротиву Збаразького району було засновано ще у 2014 році. З того часу ми не перестаємо працювати! Перші добровольці, які йшли зі Збаража у 2014, щоб давати відсіч ворогу, отримали в нас першу допомогу. Тоді наші ЗСУ були не готові до війни матеріально, тож ми взялися допомагати. Збирали кошти та закупляли бронежилети, аптечки, одяг та інші потрібні речі. Зараз продовжуємо усіма силами допомагати захисникам та захисницям, підсумовує Іванна Гриців.   

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.