Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців

Опубліковано в Економіка 16.04.2024

Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.  Головний розрахунок, що українське суспільство “посиплеться”. Про це у своїй колонці написав експерт у сфері енергетики та підприємець Олександр Кацуба. 

Експерт нагадує, що майже всю зиму Росія обирала між українським ВПК, позиціями військових, терором проти мирного населення й енергетикою, а зараз окупанти вирішили концентруватися на останніх двох пунктах — атакувати цивільне населення й енергетику. 

“Я впевнений, що цей розрахунок (на залякування українців, - ред) провалиться так само як їхній початковий план війни з Києвом “за три дні”. Але проблеми для нас вони все ще спроможні створювати”, пише Кацуба. 

 Березневі атаки змусили українських енергетиків вдатися до аварійних і стабілізаційних відключень, на такому масштабному рівні вперше з літа 2023. Українцям знову треба проявити громадянське сумління і споживати електрику обережно. Цілком можливо, що якщо атаки продовжаться, а західна допомога (особливо від США) і надалі буде затримуватися, стабілізаційні відключення тимчасово охоплять всю країну. Проте колапс українській енергетиці як не загрожував, так і не загрожує, оптимістично резюмує Кацуба.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ. Детальна інформація про персону нещодавно вийшла в статті «Олександр Кацуба: що відомо про власника АЛЬФА ГАЗ?»

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.