Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?

Опубліковано в Економіка 16.04.2024

Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту з пакуванням, транспортуванням і організацією новосілля, дорослим ще належить подбати про емоційний стан дитини.

Зміна звичної обстановки, тривалий стрес і невизначеність можуть негативно позначитися на психіці малюка. Щоб істотно полегшити цей період, краще заздалегідь домовитися про допомогу з квартирним переїздом, наприклад, ось тут.

Залучайте дитину до процесу підготовки до переїзду

Такий підхід допоможе маленькому члену сім'ї адаптуватися до змін і нового місця проживання. Відчуваючи свою причетність і значущість, дитина не буде відчувати стрес. Психологи рекомендують батькам дотримуватися таких моделей поведінки:

  • Розмовляйте про майбутнє. Коли ви плануєте переїзд, обов'язково завчасно посвятіть у це дітей. Знайдіть відповідний момент і спокійно поясніть, куди й чому ви переїжджаєте.
  • Цікавтеся особистою думкою всіх членів сім'ї. Коли будете вирішувати, які речі брати з собою, обов'язково дізнайтеся думку молодших домочадців. Нехай вони самі виберуть свої улюблені іграшки, книги, які хотіли б забрати.
  • Делегуйте прості завдання. Діти можуть допомогти упаковувати та переносити небиткі предмети — одяг, постільну білизну, книжки тощо.
  • Не закривайтеся в собі. Під час усього процесу переїзду заохочуйте дітей ставити будь-які запитання, нехай вони зможуть поділитися будь-якими побоюваннями та переживаннями. Відповідайте спокійно і підтримуйте розмови про майбутні зміни - це допоможе адаптуватися.

Чим зайняти дітей у день переїзду в нове житло?

Сім'я після переїзду у нову квартиру

Дуже важливо заздалегідь продумати, як організувати дозвілля дітей у цей непростий день. Ось корисні поради про те, чим зайняти спадкоємців у день переїзду:

  1. Візьміть розваги в дорогу. Заздалегідь підготуйте дорожню сумку для кожної дитини з її улюбленими книжками, іграшками, олівцями та блокнотами. Так діти зможуть розважати себе в машині або в новій порожній квартирі.
  2. Здивуйте подарунком. За день до переїзду купіть нову іграшку, книжку або настільну гру, щоб зайняти дітлахів у перші години на новому місці та відволікти від стресу.
  3. Забезпечте активне дозвілля. Якщо дозволяє погода, візьміть із собою м'яч, скакалку, крейду - малюки із задоволенням пограють із ними на вулиці біля нового будинку, поки йде розвантаження.
  4. Зверніться до рідні. Попросіть когось із близьких друзів або родичів приїхати й доглянути за дітьми. Можна залишити малюків у них на деякий час.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.