Вперше у Тернополі відкрили виставку у стилі «ню» (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 07.03.2024

Багатовимірну експозицію NUDE 6 березня відкрили у Тернополі.

Експозицію презентували у галереї сучасного мистецтва Nа пошті.

Ідея виставки виникла давно, однак лише тепер вирішили, що прийшов час її втілити, розповіла організаторка заходу Марічка Юрчак.

– З приходом весни ми захотіли показати щось життєдайне та чуттєве. У цю пору стає легше, ми знімаємо зимовий одяг і тягар коротких та холодних днів. Хотілось додати позитивної енергетики кохання, любові, прийняття себе, наголосила Марічка Юрчак.

Організатори оголосили open call і отримали понад 200 робіт. З них обрали 40.

– Не очікували такого ажіотажу. Було складно обрати, які роботи презентуємо на виставці. Керувалися тим, щоб охопити якнайширшу географію та різні жанри. Тут представлено картини та скульптури авторів з Тернополя, Харкова, Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Львова, уродженців Криму та інших міст України, – пояснила Марічка Юрчак.

Серед представлених жанрів на виставці – цифровий колаж, аналоговий колаж, графіка, акварель, туш, пастель, фломастери, олійний живопис, цифровий, акрил, led-вивіска, друк на шовку, скульптура, відеоінсталяція.  

У межах заходу також організатори запланували сеанс вечірнього рисунку з натури та лекцію мистецтвознавиці Світлани Афанасьєвої про тіло в історії мистецтва.

Діятиме виставка упродовж трьох тижнів. Вхід вільний!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

29.04.2024 soroka
Cafe Mone у Тернополі - збалансоване харчування з користю для вас
Здорова їжа є запорукою відмінного самопочуття, хорошого настрою та високої працездатності. Також правильне харчування позитивно…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.