Казкових героїв та неймовірні візерунки випалює на дереві тернопільська умілиця

Опубліковано в Життя краю 19.07.2019

Вже понад півроку талановита тернополянка Мар’яна Мацьків експериментує та відточує техніку пірографії, за допомогою якої умілиця створює неперевершені альбоми ручної роботи.

На витворах дівчини можна побачити оригінальні малюнки, що є плодом фантазії дівчини. Так, це – переважно милі персонажі, які, наче взяті з доброї казки чи історії.

—  Пірографія – техніка, що використовується в декоративно-прикладному мистецтві та художній графіці. ЇЇ суть полягає в тому, що на поверхню будь-якого органічного матеріалу за допомогою розжареної голки наноситься рисунок. Так, випалювати можна на дереві, фанері, , картоні, папері, тканині, фетрі, шкірі… Перелік не закінчується.  Для кожного свого виробу розробляю індивідуальний дизайн, так що оформлення не повторюється. Задум майбутньої роботи виношую довго, перебираючи варіанти. Почала займатися малюванням вогнем, оскільки з дитинства обожнюю запах дерева. Особливо тоді, коли щось випалювати на деревині. Щоби зробити один альбом, витрачаю два-три дні. Взагалі люблю творити, вигадувати. Колись займалася малюванням, декором. Згодом попередні захоплення поступилися новим, які розвинула,розповіла талановита дівчина.

Умілиця підмітила, що випалювання – дуже цікаве заняття! Це хоббі, яке може перерости у захоплення усього життя.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.