Близько 2 тис правоохоронців охоронятимуть порядок на виборчих дільницях Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 18.07.2019

Щоби вибори на Тернопіллі пройшли без неприємностей, про порядок на дільницях потурбуються військовослужбовці, поліцейські, працівники ДСНС області.

Про готовність силових структур Херсонщини забезпечити безпеку громадян під час виборчого процесу детально розповів  під час пресконференції начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

Загалом на Тернопільщині налічується 5 виборчих округів, на яких – 1 183 виборчі дільниці. Щоб забезпечити охорону і порядок на дільницях в ході голосування, буде залучено 2643 працівника. Серед них – 1731 поліцейських, 60 військовослужбовців національної гвардії та 852 працівника ДСНС. Ми працюватимемо майже в тому ж режимі, що й на минулих цьогорічних виборах. Трішки лише відкоригували розстановку сил і засобів резерву. До нас також було відправлено додатково 120 працівників центрального апарату Національної поліції України, які прибули сьогодні зранку. Вони вже роз’їхалися по районах області, де спільно із представниками дільничних виборчих комісій отримають бюлетені та охоронятимуть дільниці. Також для забезпечення порядку залучено 30 курсантів з ВНЗ системи МВС, які перебуватимуть на окремих дільницях, — наголосив головний поліцейський області.

За словами Олександра Богомола, завдяки злагодженій роботі та ефективній взаємодії правоохоронців грубих порушень та провокацій під час виборчого процесу не має бути допущено.

До 15 липня ми повторно обстежили весь перелік дільниць. Виявили низку приміщень, які непридатні для несення служби, однак годяться для голосування. Зверталися до окружних виборчих комісій із пропозицією об’єднати ці території.  На округах у нас працюватимуть вибухотехнічні групи, які в будь-яку мить зможуть відреагувати, якщо матиме місце замінування чи виявлення небезпечних предметів. Також працюватимуть слідчо-оперативні групи швидкого реагування, які працюватимуть в режимі отримання інформації, перевірки та реагування. Також будуть присутні представники національної гвардії та спецпідрозділи. По Тернополю дислокуватиметься спецпідрозділ КОРД, — підсумував Олександр Богомол.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.