“Найскладніше — бути далеко одне від одного”: історія кохання захисника та волонтерки з Тернополя

Опубліковано в Історія тижня 24.08.2023

Днями військовослужбовець з Тернополя Сергій Коновал освідчився своїй коханій – волонтерці Ользі Данченко. Романтичний сюрприз захисник організував на теплоході з букетом квітів та в оточенні друзів. 

Сергій та Ольга обоє родом з Тернополя, але познайомилися вже після початку повномасштабного вторгнення. 

Свою історію кохання пара розповіла “Сороці”. 

Симпатія виникла одразу 

Вперше Ольга та Сергій зустрілися 28-го квітня минулого року у Барвінковому, що на Харківщині, розповідає Ольга. 

— Я туди приїхала як волонтер, бо багато допомагала Сергієвій роті. Наш спільний друг служив там, він і запросив мене. Сказав, що кожен поважаючий себе волонтер повинен приїхати на фронт. Власне так ми з Сергієм і зустрілися, — говорить волонтерка. 

Захисник зізнається, симпатія виникла практично одразу, однак почати розмову з Ольгою йому було непросто. 

— Я тоді так сильно хвилювався, що соромився залишитися наодинці з Олею, хоча хлопці намагалися зробити так, щоб ми побули вдвох. Я ж від хвилювання не міг підібрати слів. Тому спробував набратися мужності і стабілізувати ситуацію, щоб почати розмову, — пригадує Сергій. 

Найскладніше в стосунках — бути далеко одне від одного, кажуть закохані. Однак, бути завжди поруч не можуть через війну. 

Думав освідчитися в Києві чи Карпатах, та обрав рідний Тернопіль 

Сергій розповідає освідчитися коханій планував ще раніше, однак обдумував як саме це зробити. 

Одним з варіантів було освідчитися їй, коли вона приїде до мене. Але війна в нас і так дуже багато часу забирає, тому вирішив, що це має бути не на війні. Спочатку думав, що ми поїдемо до Києва чи в Карпати, але вже ж обрав Тернопіль, бо хотів, щоб прийшло багато наших друзів. Планував це зробити романтично і красиво, тому зупинився на варіанті з катером, — розповідає воїн. — Питати в Олі про розмір кільця не хотів, бо вона, звичайно, про все б здогадалася, тому в цьому мені дуже допомогла її подруга. До організації сюрпризу долучилися кум з дружиною. Дуже вдячний всім за допомогу. 

Дівчина зізнається, про освідчення здогадувалася, однак деталей не знала. 

— Я навіть підколювала його цим якось. Казала, що він зробить пропозицію, коли буду на пенсії. Сергій посміхався і тримав все в секреті. Звичайно, не кожної прогулянки подруга зав’язує мені очі і зводить вниз сходами. Тож розуміла, що буде сюрприз, але який і що це буде настільки красиво і душевно — не знала, — розповідає Ольга. — Звісно, я була щаслива. Він вибрав найкрасивіше в цьому світі кільце, неймовірні квіти і організував чудову атмосферу, продумав все до дрібниць. Пройшло вже кілька днів, а емоції всередині вирують і досі. 

Весілля — вже після війни 

Закохані розповідають, весілля організують, коли закінчиться війна. 

— Плануємо провести розпис, напевно, коли я наступного разу приїду у відпустку. Весілля буде вже після демобілізації. Зараз складно планувати таку подію, бо навіть якщо вирішу взяти відпустку на конкретні дати, можуть трапитися зміни на фронті і все доведеться переносити, — каже Сергій. 

Коли у військового закінчиться відпустка, пара разом повернеться на передову. Зараз закохані проводять час з друзями та будують плани на майбутнє. 

— Хочемо створити сім’ю, облаштувати житло, щоб затишно було, і, звісно, відпочити від війни, — ділиться Сергій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.