«Необхідно покласти край бюрократизму та спростити закупівлю товарів для соціальної сфери», – Микола Люшняк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 24.03.2021
Законопроект, який покликаний спростити процедуру закупівель органами місцевого самоврядування товарів для об’єктів соціальної сфери, зареєстрували представники депутатської групи «Довіра» з колегами з інших фракцій та груп.

Документ має на меті полегшити здійснення закупівель для шкіл, дитсадочків, лікарень, амбулаторій тощо.

Співавтор законопроекту – народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк каже, об’єкти соціальної сфери є дуже важливими закладами для усіх громад, адже від них залежить здоров’я, освіта й виховання підростаючого покоління.

– Щоденно школи, амбулаторії, дитячі садки потребують електроенергії, палива, продуктів харчування, гігієнічних товарів. Ці питання необхідно вирішувати оперативно, аби не гальмувати робочий процес. Саме законопроект №5289 «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами» допоможе усунути ці перепони. Головна мета цього документу – покласти край зайвому бюрократизму та полегшити роботу органів місцевого самоврядування у цьому напрямку,  зазначив Микола Люшняк.

Законопроект №5289 пропонує спростити закупівлю:

Харчових продуктів, паливно-мастильних матеріалів, природного газу та електричної енергії, малоцінних або швидкозношуваних товарів для закладів охорони здоров’я або закладів освіти комунальної форми власності;

Послуг з підвезення здобувачів освіти до закладу освіти і у зворотному напрямку;

Проектно-кошторисної документації. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

15.05.2024 soroka
Кличко передав від громади Києва захисникам автомобілі, системи РЕБ та техніку для роботи БПЛА
Мер Києва Віталій Кличко передав 411 батальйону безпілотних авіаційних комплексів автомобілі та техніку на 51…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.