Данія готова інвестувати у Тернопілля

Опубліковано в Економіка 07.05.2024

Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських інвесторів. Супроводжував поважну делегацію екс-посол України в Королівстві Данія, уродженець Бережан Михайло Видойник.

На зустрічі з керівництвом обласної військової адміністрації мова йшла про зацікавленість зарубіжних гостей в інвестуванні економіки Тернопільщини. За словами директора данської компанії Dancon Group Ukraine Флеммінга Мадсенома, представники тамтешнього бізнесу бачать великі можливості фінансування передусім у будівельні технології, оскільки твердо вірять у перемогу України і швидке відновлення її економічного потенціалу.

Учасники зустрічі порушували також інструменти та шляхи вирішення гуманітарних питань і підтримки українських регіонів зі сторони гуманітарної місії ОБСЄ.

Як відомо, гуманітарна місія ОБСЄ, це той місток між неурядовими програмами, бізнесом, та громадами, що покликаний знаходити спільні рішення для вирішення гуманітарних питань та викликів, з якими стикнулась наша країна – наголошували учасники зустрічі.

Як зазначив виконувач обов'язків начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський, «ми високо цінуємо надану гуманітарну, фінансову, військову допомогу та політичну підтримку Королівства Данія у цей непростий для України час. Особливо важливою є готовність данського бізнесу інвестувати в Україну, її відновлення та налагоджувати партнерські зв’язки з нашими підприємствами і громадами».

Варто додати, що цій зустрічі передували кілька раундів переговорів представників однієї із тернопільських компаній з данським послом у Києві Оле Егбергом Міккельсеном. Її представники зазначили: «співпраця з данськими інвесторами - це синергія українського досвіду та європейських стандартів. І це не просто слова. Наша команда брала участь у спорудженні зернових терміналів Чорноморська та в портах Великої Одеси. До повномасштабного вторгнення вела проєкти не тільки в Україні, але й у Польщі, Латвії, Литві. Під час війни «Агрікон» активно задіяний у відновленні роботи зернового коридору та будівництві логістичних комплексів на кордоні з Європою. Зараз намагаємося залучати наших європейських партнерів, аби інвестували в українську економіку, особливо цікаво, щоби вони заходили на наше рідне Тернопілля».

Тарас БОГДАНЮК

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.