“Поліфонія світла”: у Тернополі відкрили фотовиставку воїна Юрія Костишина

Опубліковано в Життя краю 16.02.2024

 

У креативному кластері “Na пошті” відбулося відкриття виставки мобільної фотографії воїна Юрія Костишина (позивний Кіт Характерник).

Захисник є випускником  географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету їм. В. Гнатюка воює ще з 2015 року. Після повномасштабного вторгнення Юрій Костишин пішов добровольцем до Збройних Сил України. Стояв на захисті Київщини, потім Донеччини, а нині воює у складі тернопільської 44-ої окремо артилерійської бригади на Запоріжжі.

У експозиції представлено понад 30 світлин, зроблених військовослужбовцем на фронті.

Пропозиції організувати виставку воїна надійшли одразу з кількох сторін. Про це розповіла керівниця креативного кластеру "Na пошті", організаторка виставки Марічка Юрчак.

 – Я б сказала, що ця виставка переосмислює роль фотографії. Коли ти розумієш, що ці світлини зробив військовий з досвідом участі в АТО, який брав участь в обороні Києва і зараз на Запорізькому напрямку,  це все змінює. Зараз коли ми можемо робити фото на мобільний телефон кожен день, їх цінність втрачається. Але коли ти розумієш, що автор військовийякий ризикує своїм життям кожну хвилину, починаєш по-іншому їх оцінювати. Ти дивуєшся цій здатності бачити красиве навіть в  таких обставинах, коли навколо руйнація, – говорить Марічка Юрчак.

Прийти та оглянути виставку можна до 5-го березня, вхід вільний.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 Катерина Шаблій
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.