Тернополянам вперше показали «Фронтовий Кобзар» (фото)

Опубліковано в Життя краю 31.03.2021

В Українському домі «Перемога» сьогодні, 31 березня, презентували нове видання «Кобзаря» Тараса Шевченка – «Фронтовий Кобзар».

Автором проекту є художник, доброволець Сергій Пущенко.

«Фронтовий Кобзар» містить 46 колажів, які відтворюють сучасний період життя країни. Сергій Пущенко у виданні використав не лише власні світлини, зроблені під час Революції гідності та війни на сході України, а й знімки воїнів ЗСУ, фронтових кореспондентів.

Сам Сергій Пущенко, на жаль, через незадовільний стан здоров’я не зміг приїхати до Тернополя. «Фронтовий Кобзар» презентувала волонтерка Олена Живко. 

– Читаючи цю книгу, ви зрозумієте, наскільки актуальним та потужним є кожне слово. За Україну нам доводиться боротися, пролито вже дуже багато крові, – сказала Олена Живко. – Ніщо не вічне, окрім мистецтва. Колись не буде нас, але будуть колажі, будуть портрети, буде ця книга. У ній – багато хлопців, яких вже з нами немає. Ніщо не може бути так важливо, як пам'ять про них. Сьогодні війна переходить в мистецькі проекти. Якщо ви проїдетеся Францією, побачите, що про війну, яка у них була, нагадує геть усе: архітектура, мистецтво. У нас, на жаль, часто не згадують про війну, навіть попри те, що вона триває.

Також в УД «Перемога» презентували виставку фотоколажів і книжкових розворотів до видання. Вона діятиме до неділі, 4 квітня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

15.05.2024 soroka
Кличко передав від громади Києва захисникам автомобілі, системи РЕБ та техніку для роботи БПЛА
Мер Києва Віталій Кличко передав 411 батальйону безпілотних авіаційних комплексів автомобілі та техніку на 51…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.