Двометрові квіти-світлячки створює жителька Тернопільщини (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.03.2021

Оксана Венгер із Копичинців вже понад рік створює гігантські маки, тюльпани, орхідеї, лілії, півонії, троянди, які не просто прикрашають інтер’єр, але й світяться.

Квіти з ізолону, фоамірану та органзи, квіткові бра й торшери жінка робить вже понад рік. Каже, вперше побачила такий витвір у торговому центрі. З того часу й зацікавилася.

– Якось в одному із торгових центрів Хмельницького я побачила ростові тюльпани з ізолону. Навіть зробила з ними кілька фото, бо дуже сподобалися. Коли повернулася, одразу почала шукати в інтернеті інформацію про цю техніку. Подивилася, які матеріали та інструменти потрібно, замовила їх й спробувала собі. З першого разу квітка вдалася. Як творчій людині мені результат дуже сподобався. Рукоділля для мене – не щось нове, раніше я працювала з глиною, тому якийсь досвід був, розповідає Оксана Венгер.  

Жінка за професією – вчитель образотворчого мистецтва, а тому до створення кожної квітки підходить з особливим мистецьким смаком.

Майстриня зазначає, ізолон у створенні ростових квітів почали використовувати не так давно. Він ідеально підходить для рукоділля. Матеріал – не шкідливий, не має неприємного запаху, легко миється.

– Для створення квітів я використовую здебільшого ізолон. Він з’явився на ринку не так давно. Але кілька місяців тому я записалася в оналйн-школу зі створення ростових квітів. Там дізналася про багато інших матеріалів – органза, пластик, на який потрібно наклеювати кольорову плівку й працювати як з ізолоном. Нещодавно ми з чоловіком спробували попрацювати з електрикою, аби квіти були не просто окрасою інтер’єру, а світилися. Також починаю створювати й квіткові настінні годинники, – ділиться Оксана Венгер.

У роботі жінка використовує будівельний фен. Вирізає з ізолону необхідні деталі й під дією гарячого повітря надає їм необхідної форми. Щодо використання електрики, то спектр досить різноманітний – є і звичайні лампочки, і на пульті, що дає можливість змінювати колір світла.

Час створення таких флористичних шедеврів залежить від їх складності. Маленькі квіти Оксана Венгер створює два дні, великі – від семи до десяти днів.

– Найвищі квіти, які я виготовляла, сягали два з половиною метри у висоту. Найменші – 60 сантиметрів. Дуже маленькі квіти важко робити, бо неможливо приклеїти дрібні елементи до основи – обпікає пальці, тому я надаю перевагу квітам-гігантам, – пояснює майстриня.

Ще один виріб Оксани Венгер – крила з поліізолу, які використовують під час фотосесій як дорослі, так і діти.

Наразі жінка продовжує навчатися в онлайн-школі зі створення ростових квітів. Каже, попереду чимало творчих планів та експериментів з матеріалами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

15.05.2024 soroka
Кличко передав від громади Києва захисникам автомобілі, системи РЕБ та техніку для роботи БПЛА
Мер Києва Віталій Кличко передав 411 батальйону безпілотних авіаційних комплексів автомобілі та техніку на 51…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.