У Тернополі сьогодні попрощалися з айдарівцем Іваном Дедюхом (фото)

Опубліковано в Життя краю 01.07.2020

На Театральному майдані у Тернополі сьогодні попрощалися із 37-річним сержантом 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Іваном Дедюхом.

Чоловік загинув 27 червня поблизу Старогнатівки на Донбасі внаслідок розриву боєприпасу.

На головній площі у Тернополі віддати шану герою сьогодні прийшли небайдужі містяни, рідні загиблого, священники, представники влади.

– Шість років тому на українські землі увірвався агресор, який прийшов для того, щоб знищити нашу державу. У ті часи здавалося, що ніщо не може протистояти такій великій військовій машині як російська армія, а особливо українська армія, яку старанно нищили останні десятиліття перед тим. Але Господь, який береже і захищає український народ, дав нашим людям дух, який зміг протистояти імперській машині, їхній зброї, силі. Ті небайдужі та щирі українці вирушили на Схід для того, щоб протистояти агресору. За цих 6 років ми неодноразово зустрічаємо у Тернополі загиблих воїнів, які віддали життя за Україну. Кожного разу – це велика і страшна трагедія, оскільки обірвалося життя не просто людини, а того, хто всім своїм серцем любив Україні та боровся за неї до останнього, зазначив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

Поховали айдарівця Івана Дедюха на Микулинецькому кладовищі у Тернополі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.