Понад 169 тисяч жителів Тернопільщини є платниками мінімального податкового зобов’язання

Опубліковано в Новини 30.04.2024
Станом на початок квітня цього року кількість платників мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) по Тернопільській області становить 169365 фізичних осіб.
 
Кількість сформованих податкових повідомлень-рішень – 33469. Загальна сума податкових зобов’язань, визначених в повідомленнях-рішеннях, складає 42,3 млн гривень. Загальна сума сплаченого фізичними особами МПЗ за підсумками 2022 року – 28,4 млн гривень.
 
Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що платники податків, у яких у наявності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, мають обов’язок сплачувати податки у вигляді мінімального податкового зобов’язання (Закон України від 30 листопада 2021 року №1914). Метою його запровадження стало рішення вивести обробіток сільгоспземель з «тіні».
 
Звертаємо увагу, що мінімальне податкове зобов’язання вперше визначається за звітний 2022 рік. Цього ж року фізособи сплачують МПЗ за підсумками минулого, 2023 року.
 
ДПС у Тернопільській області 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.