На Тернопільщині відзначили 112-ту річницю з Дня першої пластової присяги

Опубліковано в Новини 23.04.2024

У суботу, 20 квітня, у Підволочиській громаді відбувся пластовий захід «Маленькі крила – стрімкий лет». 388 пластунів зі всієї Тернопільщини зібралися з нагоди 112-ї річниці з Дня першої пластової присяги.

Вулицями Підволочиська пройшла святкова хода до місцевого стадіону, на якому продовжилися урочистості з врученням подяк та нагород. Далі пластуни взяли участь у цікавому квесті.

Протягом всього заходу на центральній площі селища діяло пластове містечко, в якому кожен міг спробувати різні ремесла, скуштувати смаколики, виготовлені власними руками, придбати привезені кожною станицею вироби. Гроші з продажу будуть передані пластунам, які захищають Україну.

«112 років у Пласті зростають сильні і свідомі українці, вірні своїй Присязі. Сьогодні пластуни долучаються до спільної боротьби, кожен і кожна на своєму місці: захищають країну на передовій, волонтерять, підтримують постраждалих і попри все продовжують розвиток дітей і молоді, – зазначають у Тернопільському обласному пластовому вишкільному центрі. – Пласт – без перебільшення, найкраще середовище для розвитку та виховання національно-патріотичних цінностей для молоді. Нехай Пласт завжди залишається місцем, де кожен може знайти своє місце, свою справу і своє покликання».

Завершився захід «Маленькі крила – стрімкий лет» дружньою, традиційною, пластовою ватрою.

Варто додати, що цьогоріч усі пластові акції відбуваються під гаслом «У пласті росте новий люд», аби заохотити до вступу в організацію нових дітей, юнацтво і дорослих.

Джерело: Тернопільська обласна рада 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.