За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримала група бойовиків, які брали участь у «м’ясних» штурмах Бахмута

Опубліковано в Новини 08.03.2024

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще п’ять зрадників, які воювали проти Сил оборони на Донеччині.

Українські захисники взяли їх у полон під час запеклих боїв під Бахмутом у липні та грудні 2023 року, повідомляє СБУ. 

За матеріалами СБУ суд призначив бойовикам 15 років тюрми.

Засудженими є мешканці з тимчасово захопленої частини території Луганщини, які на початку повномасштабного вторгнення рф добровільно вступили до російського війська.

Одного з них зарахували до складу окупаційного батальйону «Шторм», який був сформований для «м’ясних» атак на позиції ЗСУ в районі селища Курдюмівка.

До цього зловмисник брав участь у захопленні Попасної.

За даними військової контррозвідки СБУ, інші четверо бойовиків «мобілізувалися» до 123-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил росії.

На посадах стрільців та радіотелефоністів вони штурмували оборонні позиції українських військ у районі селища Спірне Бахмутського району.

Також зловмисники будували фортифікаційні споруди та чергували на російських блокпостах у тимчасово окупованих районах області.

Крім того у ході розслідування встановлено, що один із бойовиків ще у 2015 році був артилеристом у складі терористичного угруповання «лнр» та обстрілював сили АТО під Дебальцевим.

Наразі суд визнав зрадників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

- ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);

- ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Розслідування проводили співробітники СБУ у Львівській, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.