«Світ без росії: нові виклики та перспективи»: у Тернопільській ОУНБ відбудеться круглий стіл

Опубліковано в Новини 04.03.2024

8 березня, у п’ятницю, об 11.00 год в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться круглий стіл на тему «Світ без росії: нові виклики та перспективи» у форматі наукової дискусії за мотивами XІ Бандерівських читань.

Тема для обговорення — історичне есе «Повернення до мирної Європи: три варіанти розпаду росії» Івана Янюка, кандидата історичних наук, науковця, волонтера, голови громадської організації «Історичний меридіан», переможця Всеукраїнського конкурсу есе для молоді «Світ без росії: нові виклики та перспективи», який відбувся в рамках ХІ Бандерівських читань, повідомили в бібліотеці. 

Учасники круглого столу дискутуватимуть про те:

— як перемогти росію, максимально зберігши життя наших воїнів;

— чому наші партнери не готові до розвалу росії та як Україні вийти з цієї ситуації;

— що допоможе зруйнувати російську імперію ізсередини;

— життя після розпаду росії — варіація нових реалій;

— як побудувати поствоєнний духовний та культурний розвиток України.

В обговоренні візьмуть участь науковці Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, політологи, представники влади, військові, волонтери та журналісти.

У рамках дискусії заплановано презентацію книги «Ліквідація російської імперії», яка вмістила публікації учасників ХІ Бандерівських читань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.