Показали, як виглядає зимовий Тернопіль очима юних митців (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  05.03.2021

В Українському домі «Перемога» сьогодні, 5 березня, нагородили переможців конкурсу малюнків «Зимовий Тернопіль».

Упродовж місяця три сотні учасників не лише з Тернополя, але й Києва, Львова, Кременця, Рівного передавали красу «Файного міста» на полотнах у техніках «Графіка», «Живопис» та в нестандартних техніках.

Переможців визначено в різних вікових категоріях та у різних номінаціях.

– Я у 60-х роках приїхав до Тернополя. З того часу малюю його і зимою, і влітку, і весною, і осінню. Відтоді робіт є вже більше п’яти сотень. Усі малюнки, які сьогодні тут представлені, є найкращими. Бажаю малювати, малювати і ще раз малювати наше чудове місто. А коли підростете, приєднуйтеся до наших пленерів, зазначив під час нагородження заслужений художник України Євген Удін.

Про враження від участі у конкурсі учасники розповіли «Сороці».  

– Сьогодні я отримала диплом за перше місце. Дуже радію, адже взяла участь у такому конкурсі вперше. На моїй роботі зображено тристоронній годинник, що знаходиться у центрі Тернополя. Захоплююся малюванням ще з дитинства. Дуже дякую мамі за те, що у п’ятирічному віці віддала мене на гурток малювання. З того часу з фарбами не розлучаюся, каже учениця тернопільської школи № 15 Вікторія Дущак.

Катедральний собор у нічний час зобразив учень Тернопільського ліцею № 21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігор Герети Захар Лабяк.

– Я малюю практично від народження. Любов до мистецтва мені передалася ще від прабабусі та прадідуся, які дуже гарно малювали. Прадідусь навіть створив дуже красиву картину, коли перебував у Сибіру. У майбутньому я хочу стати професійним художником, тому вже зараз активно над цим працюю, поділився Захар Лабяк.  

Організували конкурс управління освіти і науки міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу і ГО «Євген Удін і Компанія».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

15.05.2024 soroka
Кличко передав від громади Києва захисникам автомобілі, системи РЕБ та техніку для роботи БПЛА
Мер Києва Віталій Кличко передав 411 батальйону безпілотних авіаційних комплексів автомобілі та техніку на 51…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.