Без особливих «пригод» у Тернополі провели сесію міськради (фото)

Опубліковано в Актуально 26.06.2017

Чергова сесія Тернопільської міської ради, сьогодні 26 червня, відбулась без сутичок та протистоянь.

Щоправда правоохоронці до неочікуваних «сюрпризів» підготувались заздалегідь: рух вулицею Листопадова, де розташована міська рада, був перекритий, а перехожих поліцейські перевіряли з допомогою металодетектора та оглядали їхні особисті речі.

Загалом депутатський кворум зібрався у складі 30-ти депутатів.

Вже під час сесії 32 обранці проголосували за зняття з порядку денного всіх проектів пов’язаних із земельним питанням. Таке рішення було прийняте відповідно до заяви, яку підписали керівники всіх фракцій міської ради та присутні депутати.

 - Ми, депутати  Тернопільської міськради, наполягаємо на глибокій перевірці усіх питань, пов’язаних із передачею комунальної землі, особливо у випадках, де виник суспільний резонанс. Такі питання мають бути детально вивчені  відповідними профільними комісіями  за участі громади. І лише після цього винесені на розгляд сесії. Спільним рішенням депутатських фракцій, пропонується зняти з порядку денного  сесії всі наступні проекти, пов’язані і земельними питаннями та доопрацювати їх до наступної сесії, - йдеться у зверненні.

Також під час сесії зачепили і болючу для тернополян тему пов’язану із котельнями на альтернативних видах палива.

Так, люди виступили із категоричною вимогою припинити будь-яке будівництво таких котелень, а окремі депутати виступили із відповідними зверненнями (про заборону проведення будівництва котелень за адресами Київська 3-А та Івана Франка, 16) допоки не буде надана вся основна документація, а найголовніше – не буде проведено громадських слухань щодо будівництва цих котелень.

Зокрема питання із забороною будівництва котельні на Київській буде розглядатись на наступній сесії міської ради. За таке рішення проголосувало 30 депутатів. 

 

Ігор Скавінський

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.