На Тернопільщині до неба тягнуться перші паростки листково-квіткового різнобарв’я (фото)

Опубліковано в Місто у кадрі Автор  08.04.2019

Вечірні приморозки вже не страшні для розмаїтої зелені, яка устеляє тернопільські поля, пагорби, узбіччя мереживом тонконогих фіалок, стокроток, яскраво-жовтих дітей сонця – кульбаб, а також прегустим килимом рясногранних трав.

Після безколірної зими досить трішки чарів проявити весняному дощику та денному світилу, як з-під землі шипами-стеблами проростають усі барви розмаю. Зима довго тримала родючу матінку у своїх крижаних лещатах, перетворивши у непробивний камінь кожен її покрив.

Варто було сонцю зігріти на перший погляд здавалось би непроникну твердь, як із ґрунту, наче змовившись, почали витягуватися, переплітатися, колотися паростки живого. Наче перше тепло для них – остання можливість вибратися на поверхню.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.