За смерті двох хлопців на підприємстві у Теребовлі досі ніхто не відповів, а ім’я слідчого у справі виявилося «таємницею»

Опубліковано в Проблемне 25.02.2020
За один рік на аграрному підприємстві «Колос-2», що в Теребовлі, трагічно обірвалося життя двох молодих хлопців.

У серпні 2017-го року 21-річного Андрія Михасика під час будівельно-монтажних робіт вдарило струмом і з висоти він впав у яму. Через рік, у червні 18-го року, на підприємстві знову трапилася трагедія. 20-річний Володимир Солтис впав з висоти, а металевий лист покрівлі даху перерізав йому горло.

За смерть молодих хлопців досі ніхто не відповів. Батьки загиблих просять допомоги у вищому керівництві правоохоронних органів, бо зневірилися у роботі місцевих поліцейських та прокурорів.

Мати Володимира Солтиса також звернулася за підтримкою до Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”». Жінка досі не може дізнатися, хто слідчий у розслідуванні справи загибелі її сина. Голова тернопільської «Хвилі» Олексій Станько подав відповідний інформаційний запит, але відповідь шокувала. Виявляється, це – «таємниця слідства».

– Одного молодого чоловіка вбило струмом, іншому металева покрівля даху (в народі «бляха») перерізала горло. З різницею у кілька місяців на Требовлянському підприємстві «Колос-2» загинули двоє молодих хлопців. До сьогоднішнього дня за ці дві смерті ніхто не відповів. Любов Солтис - мати загиблого у відчаї звернулась до нас за підтримкою. Оскільки вже тривалий час не може з’ясувати, хто слідчий у справі загибелі її сина. Зважаючи на Законодавство України та «таємницю слідства», ми подали простий інформаційний запит, щоб з офіційних джерел дізнатись, хто є слідчим у даному кримінальному провадженні. І як виявилось. Прокуратура перенаправила до ГУНП в Тернопільській області, а поліція написала, що запитувана інформація, увага, «таємниця слідства». Дізнатись «Хто слідчий у справі?» - відтепер є таємницею слідства. Навіть якщо ЗУ «Про інформацію» не поширюється на КПК, то імя слідчого у такій резонансій справі не може бути таємницею. Складається враження, що існує певна домовленість й затягування часу, – обурився Олексій Станько.

Ситуацію прокоментувала й ексвиконуюча обов’язків голови НАЗК Наталія Новак.

 Звичайно, це не є таємницею. Це просто намагання уникнути відповідальності і підконтрольності суспільству. А також, на мою думку, може бути, що існує домовленість з власниками підприємства «злити» цю справу, що безумовно є злочином і корупцією в діяльності правоохоронних органів, що є типовим в їх роботі, – зазначила Наталія Новак.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.