Мешканці Тернопільщини, бережіть дітей від нещасних випадків

Опубліковано в Проблемне 10.07.2019

Важливою складовою виховання дітей є навчання основам безпечної життєдіяльності, вважають у тернопільській поліції.

Діти повинні розуміти, наскільки цінним є їхнє життя і життя оточуючих, уникати потенційно-небезпечних ситуацій, а у разі їх виникнення – діяти грамотно, надаючи самодопомогу чи допомогу іншим. Бо ж щорічно на Тернопільщині  виникають випадки, коли за різних обставин діти потрапляють у надзвичайні ситуації. Внаслідок цього десятки наших маленьких громадян отримують травми, або ще гірше - втрачають життя.

Основними причинами дитячого травматизму і трагічних наслідків є гра з вогнем чи піротехнічними виробами, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, порушення правил дорожнього руху, перебування поблизу водойм, недотримання заходів безпеки в разі виявлення боєприпасів або підозрілих предметів. Часто біда трапляється тоді, коли діти опиняються без належного нагляду дорослих і в пошуках розваги вигадують небезпечні ігри.

Як повідомив керівник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол, влітку, коли у дітей канікули, батьки повинні більш пильно наглядати за своїми чадами.

Якщо дитина потрапить в якусь неприємність, над вирішенням проблеми працює вся поліція області. На жаль, цьогоріч трапилося 10 нещасних випадків за участю дітей, з яких 4 завершилися смертю. Це – 3 випадки утоплення та 1 – ураження струмом. Думаю, всі пам’ятають трагедію в Чорткові, коли діти гралися, а 11-річний хлопчик відкрив електрощитову. Дитину насмерть забило струмом. Гинуть діти і внаслідок ДТП. Так, в області цього року померло 4 дитини, а 20 травмовано. Ми проводимо додаткові профілактичні та роз’яснювальні заходи в рамках операції «Безпечне літо». Поширюємо і через ЗМІ інформацію про заходи з безпеки. Бо ж траплялися різноманітні неприємні випадки. Так, було, діти з вікон випадали. Саме тому закликаємо батьків приділяти додаткову увагу дітям, коли ті перебувають удома, на вулиці, біля води та будь-інде, — повідомив керівник Нацполіції.

Олександр Богомол ще раз закликав батьків не залишати дітей без нагляду та контролювати їхні розваги.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.