Замість суконь та ресторану: випускниці з Тернопільщини закупили спецодяг для медиків

Опубліковано в Життя краю 06.07.2020

Випускниці Збаразької ЗОШ імені Івана Франка №2 Марія Чорняк та Юлія Оверко зібрали кошти та придбали захисні костюми для Збаразької центральної лікарні.

Так вони долучилися до всеукраїнської благодійної акції «Зодягни медика замість випускної сукні», що була організована волонтерами програми «Будуємо Україну Разом».

Збір коштів проходив онлайн: дівчата записали відео та розмістили його у соціальній мережі Facebook й вказали номер рахунку.

Ми подумали, що так буде краще донести інформацію про необхідність цих костюмів лікарям, бо довгі пости ніхто не читає, ꟷ ділиться Марія Чорняк.

Дівчина розповідає, що з БУРом співпрацює не вперше. Почувши про цей проєкт одразу вирішила долучитися.

Минулого року команда БУРу приїжджала до Збаража, аби зробити ремонт у двох будинках і допомогти з проєктом сцени біля школи. Я дізналась про них від своєї вчительки і вирішила піти на БУР-табір і мені сподобалось, ꟷ каже Марія.Цьогоріч вони запустили цю акцію, про неї я дізналась з їхньої сторінки у Facebook. Вирішила, що це – непогана ідея, тому разом із Юлею долучилася.

На зібрані кошти дівчата закупили два багаторазові захисні костюми, два щитки, дві пари захисних окуляр, 4 респіраторні маски та упаковку рукавичок. Це все вартувало приблизно 1300грн. Зібрати вдалося лише половину необхідної суми. Решту, щоб покупка спецодягу стала можливою, додав БУР з власного фонду.

Нагадаємо, що у рамках благодійної акції «Зодягни медика замість випускної сукні» було зібрано близько 12 тисяч гривень на потреби українських лікарів.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.