На Тернопільщині діє послуга, яка допоможе зареєструвати дитину без черг та бюрократії

Опубліковано в Життя краю 19.02.2019

Нова послуга для батьків новонароджених «Електронне малятко» дозволить батькам полегшити оформлення документів, пов’язаних з появою малюка.

Як розповів очільник Тернопільської ОДА Степан Барна, можна здійснювати реєстрацію навіть не виходячи з дому.

Позитивним моментом сьогодні є те, що держава працює в напрямку мінімізації бюрократії. Зокрема, хорошою ініціативою нині є «Електронне малятко». Це нововведення передбачає низку кроків з питань дебюрократизації послуг, повязаних з народженням дитини. От лише щоб зареєструвати малечу, батькам потрібно чимало «побігати». А ініціатива держави полягає у тому, що достатньо написати одну заяву та передати до найближчого ЦНАПу копію свідоцтва про народження дитини. Таким чином батьки отримують увесь комплекс заходів, завдяки яким буде забезпечена реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народженні, реєстрація дитини в системі охорони здоров’я, реєстрація дитини в реєстрі платників податків, видача посвідчень багатодітної родини. А родина, яка користується інтернетом, може самостійно заходити на сайт «Електронне малятко», створити персональний кабінет та зареєструвати дитину без відвідування держустанов,наголосив Степан Барна.

Очільник ТОДА додав, що сьогодні мешканці Тернопільщини можуть вільно користуватися послугою «Електронне малятко», яка доступна для всіх батьків.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.