Тернополянка володіє цінною колекцією марок минулого століття, яку збирав ще її батько (фото)

Опубліковано в Життя краю 28.01.2019

Жителька Тернополя Інна зберігає вдома багату колекцію марок на різну тематику, яку, починаючи з другої половини минулого століття, почав наповнювати ще батько дівчини.

Як розповідає пані Інна, в часи СРСР для її тата кожен філателістичний знак був особливим, адже в ті часи стати володарем марки було набагато важче, аніж зараз.

Мій батько поповнював свою колекцію марками 50-60 років як радянської епохи, так й інших країн. В альбомі є погашені та непогашені знаки. За часів СРСР марки не всюди продавали і була лише одна філателія, де їх виробляли. Саме тому тато дуже цінував кожну марку, яку йому дарували, яку купував чи обмінював. Батькове хобі передалося й мені – коли подорослішала, їздила до Головпоштампу, де купувала нові та цікаві марки. Також отримувала їх від друзів, обмінювалася. До речі, мій старший син, якому зараз 22 роки, зі шкільних років і собі почав цікавитися родинною колекцією. Також купував марки, обмінював деякі екземпляри, доповнюючи, урізноманітнюючи альбом. Цікаво, що й мого другого синочка також притягнув наш родинний філателістичний здобуток. Хлопчик може багато розповісти про колекцію – що зображено на марці, якій країні присвячена та інше, — розповіла колекціонерка.

Пані Інна також зазначила, що родинну колекцію поповнюють марки на будь-який смак – від країн до природи.

Серед наявних марок найбільше присвячено періоду СРСР – популізму цієї доби, діячам, ідеології. Також багатою є збірка марок, присвячених природі – колекції квітів, вазонів, плазунів, риб, звірів. В нашій колекції не так цінується тематика марок, як те, якій країні присвячено філателістичний знак. Зокрема, тоді дуже цінувалися марки з Куби. Як ще розповідав мій батько, в радянські часи було важко вільно виїжджати за кордон, тож для тата особливу цінність мали марки, які були доставлені з інших країн, — наголосила дівчина.

Дівчина зазначила, що сьогодні, на жаль, продає колекцію марок через певні життєві обставини. Тож пані Інна сподівається віднайти людей, яким філателістична колекція її родини стане більш вагомою, аніж їй.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.