Кілька медичних закладів Тернопільщини дофінансують

Опубліковано в Новини 11.07.2020

Медзаклади Тернопільщини, які мають дефіцит коштів внаслідок другого етапу медичної реформи, отримають дофінансування з державного бюджету. Фінансування відбуватиметься до кінця 2020 року.

- В області дофінсансування потребують 6 медичних закладів. Зокрема, найбільша проблема виникла в Тернопільському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі. Для роботи закладу не вистачає 16 млн. гривень. Також майже 4 мільйони дофінансування потребує Більче-Золотецька лікарня, 2 мільйони – обласний хоспіс, що в селі Плотича Тернопільського району. Мають дофінансувати також Микулинецьку обласну фізіотерапевтичну лікарню реабілітаціїї, Заліщицький обласний комунальний госпіталь інвалідів війни та реабілітованих, Заліщицький  обласний комунальний дитячий санаторій, - зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Богайчук.

Ці медичні заклади мають дофінансувати до рівня 2019 року. Завдяки цьому не доведеться закривати лікарні чи звільняти працівників, зазначив Володимир Богайчук.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу 31 червня, що уряд погодив пакет антикризових дій, запропонованих Міністерством охорони здоров’я, щоб врятувати недофінансовані медзаклади.
Рішення вступило в дію з 1 липня.

Другий етап медичної реформи стартував 1 квітня. На Тернопільщині є 58 обласних закладів охорони здоров’я, з них 54 уклали угоду з НСЗУ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.