"Інспектор" Гройсман на дорогах Тернопільщини (фото)

Опубліковано в Проблемне 31.05.2017

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман з робочим візитом відвідав Тернопільщину. Метою поїздки було оглянути стан ремонтних робіт дорожнього покриття автомобільної дороги державного значення М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, яка в нашій області простягається на 80,06 кілометрів.

До Тернопільщини, голова Кабміну вже встиг побувати в Волинській та Львівській області, де ремонтують вказану автомобільну дорогу. Володимир Гройсман зауважив, що по більшості областях дві третіх робіт вже виконали.

– В першу чергу ми вийшли на ямковий ремонт. Дві третіх робіт вже по багатьом областям зроблені. Зауважу, що ямковості в цьому році було в рази більше ніж в попередньому. Тому ми перейшли на збільшення фінансування дорожніх робіт. Хочу підкреслити, що дуже багато ще треба зробити. Ми тільки розпочинаємо. Наведу приклад по Тернопільській області: минулий рік виділено 200 мільйонів, в цьому році на дороги виділили 600 мільйонів. Тобто ми втричі збільшили фінансування, - прокоментував Прем’єр-міністр.

Крім того, вже з червня можуть розпочати ремонт ще одного важливого автошляху:

- Хочу в цьому році ще в червні внести пропозицію, але потрібна підтримка парламенту, щоб розпочати більш масштабний ремонт дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця на Умань і до українських портів. Це дуже важлива магістраль сьогодні для країни в цілому. Я вноситиму пропозицію, щоб 2,5 мільярди були виділені в цьому році. Це швидкісна магістраль, яка буде з’єднувати українські порти з європейськими, - зазначив Володимир Гройсман.

На Тернопільщині ремонт автодороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече виконують за рахунок коштів виділених із державного бюджету – у сумі 128 мільйонів гривень; за рахунок кредитних коштів – ще 128 мільйонів гривень; за рахунок коштів від перевиконання індикативних платежів митних зборів – 58 мільйонів гривень.

Щоденно на об’єкті працює 62 робітників, які для ремонту дороги використовують 33 одиниці техніки: 2 асфальтоукладчики, 6 катків, 3 грейдери, 2 навантажувачі, 18 самоскидів, 2 екскаватори.

Ремонтні роботи заплановано завершити у вересні цього року. Однак в Службі автомобільних доріг в Тернопільській області кажуть, що дорога буде вже в липні:

- Нам додатково потрібно ще закрити 28 кілометрів – це в районі 270-280 мільйонів. Відремонтовані кілометри ми введемо в експлуатацію в липні місяці. Застосовується технологія регенерації покриття, тобто ми робимо нову основу, яка складає від 22- до 30 сантиметрів з добавлянням щебеневих матеріалів, емульсії, цементу. Відповідно зверху влаштовуємо вирівнюючий асфальтобетонний шар і накриваємо це все щебенево-мастиковим асфальтобетоном. Гарантія на це – більше шести років, - розповідає начальний Служби автодоріг Богдан Юлик.

Згідно проекту на ділянці автодороги протяжністю в 65,3 км проводитимуть фрезерування на глибину - 10 см; регенерацію основи здійснять на 45,3 км; основу із щебенево – пісчаної суміші укріпленої цементом та бітумною емульсією в 20 см влаштують на ділянці протяжністю 20,0 км; 10 см вирівнюючого шару крупнозернистого асфальтобетону влаштують на ділянці дороги протяжністю 72,06 км. На всій ділянці автошляху влаштують 5 см щебенево-мастикового асфальтобетону.

Довідка: автомобільна дорога М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече є магістральною дорогою державного значення і являється відгалуженням міжнародного транспортного коридору «Балтійське море-Чорне море» - Тернопіль-Чернівці-Порубне. Середня інтенсивність руху даною автодорогою становить ~ 15287 авт./доб.

 

Для Тернопільщини вона є важливою як для функціонування, так і для подальшого розвитку рекреаційного і туристичного потенціалу. Автомобільна дорога проходить по наступних населених пунктах області: Кременець, Горинка, Вишнівець, Заруддя, Колодно, Шляхтинці, Тернопіль. У 1976 році було побудовано обхід м.Кременець, у 1980 році побудовано обхід м. Збараж.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.