Тернополян закликають зібратись завтра під облрадою на підтримку Великої політичної реформи

Опубліковано в Актуально 16.10.2017

Сьогодні, 16 жовтня, у Тернопільському прес-клубі відбулась прес-конференція організаторів акції на підтримку Великої політичної реформи.

Нагадаємо, що біля приміщення Тернопільської обласної ради (Грушевського, 8) завтра, 17 жовтня,  відбудеться Всеукраїнська акція з вимогою проведення політичної реформи. Активісти та представники різних політичних сил вимагатимуть від керівництва області невідкладно звернутись до Верховної Ради України з вимогою ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил (№1068-2), обмеження депутатської недоторканності (№6773) та створення антикорупційного суду (№6011).

У Тернополі до проведення акції долучилась 21 громадська організація.

– Коаліція ГО «Тернопільський центр реформ» налічує 21 громадську організацію. Ми всі консолідовано підтримуємо вимогу і звернення до Верховної Ради України ухвалити законопроекти для того, щоб виборча реформа нарешті стартувала. Вона вимагає скасування депутатської недоторканості, створення антикорупційного суду та зміни виборчих правил, які стосуються відкритих списків політичних партій під час проведення виборів. Ми закликаємо завтра 0 9:30 зібратись під Тернопільською обласною радою всіх небайдужих тернополян, громадських активістів та політиків. Ті реформи, які відбуваються на загальнонаціональному рівні, безпосередньо впливають на стан громадянського суспільства та політичного сектору у великих та малих містах, – зазначив співголова ради коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» Василь Томчишин.

Як розповіла координаторка руху ЧЕСНО у Тернополі Юлія Ковальчук, завтра під облрадою спершу виступлять усі бажаючі спікери, а потім учасники матимуть змогу підписати звернення до Тернопільської обласної ради з вимогою звернутись до Верховної Ради України на підтримку реформи.

– Українці згадують про вибори раз на 5 років – тоді, коли настає час обирати парламент. Якщо з президентськими «перегонами» людям все менш-більш зрозуміло, то про те, як обирають депутатів Верховної Ради України, люди знають не так багато. Сьогодні в Україні діє змішана система. Половину кандидатів обирають за мажоритарною виборчою системою, а іншу половину – за пропорційною виборчою системою. Це передбачає багато різних корупційних ризиків, підкуп виборців. Завдяки новій реформі мажоритарних округів не буде, а буде лише один загально регіональний. Так, підкупити цілу область буде набагато складніше, ніж один округ, – пояснила координаторка руху ЧЕСНО у Тернополі Юлія Ковальчук та додала: – Дуже важливо завтра максимально мобілізувати свої сили для того, щоб показати, що українцям не байдуже і вони підтримують Велику політичну реформу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.