У тернопільському патрулі заявили про «кадровий голод»

Опубліковано в Актуально 14.09.2017

Тернополяни, які бажають вступити до лав поліції міста Тернополя, можуть зробити це до 9 жовтня. Через «кадровий голод», який «охопив» управління патрульної поліції, розпочався вже 4 набір на службу.

- У нас стартував 4 набір і нам зараз особливо важливо підготуватись до нього тому, що люди, які в нас зараз працюють – це, так би мовити, перший етап нової реформи. В нас зараз «кадровий голод», адже працівники, які в нас служать, переводяться в інші структури на кращі посади. Ми – це вулиця, з якої все починається. Наші працівники набираються досвіду і далі їх запрошують вже в головне управління, в міські відділи тощо, - розповідає новий начальник управління патрульної поліції Тернополя Михайло Білецький.

Громадяни України віком від 20 – до 35 років, які не мають судимостей, а сильне бажання стояти на збереженні захисту міста та громадян, можуть подавати свої заявки на сайті департаменту патрульної поліції в розділі «Набір». Цей крок стане першим відбірковим етапом.

На разі набір здійснюється на посади поліцейського та інспектора роти, яких зараз 4, і їх зарплата стартує від 8 тисяч гривень.

- Також ми формуватимемо тактичні групи, які забезпечуватимуть охорону громадського порядку та відпрацьовуватимуть масові заходи. Ще створюватимемо 5 роту дорожньо-патрульної поліції, яка має «перекрити» траси міжнародного значення по Тернопільській області. До речі, зазначу, що в нас є пост зборів у напрямку Тернопліь-Львів, Тернопліь-Хмельницьк. Крім того, будемо розширювати штати: відпрацьовуватимемо райони і віддалені села, - додає Михайло Білецький.

Загалом, в рамках набору до лав патрульної поліції Тернополя є 6 етапів, перший – заявка. Другий етап – це тестування на загальні навички та на знання законодавства. Тест складається з двох блоків по 60 питань, мінімальний прохідний бал – 25. Третій етап – це медичне обстеження. В патрульній поліції діє військово-лікарська комісія, яка займається перевіркою та відбором кандидатів. Після чого на четвертому етапі кандидати пройдуть тест з фізичної підготовки, який складається з бігу на дистанції 100 метрів і 1 кілометрів , а також комплексно-силової вправи. На п’ятому етапі відбувається співбесіда з психологами. Останній етап – співбесіда з приймальною комісією. В неї входять 2 представники нацполіції і 3 – від тернопільських громадських організацій.

До цього набору відбулось ще 3 аналогічних:

- Перший набір в нас розпочався з 12.06 і тривав до 14.07. Під час нього в нас було 529 кандидатів, з яких успішно пройшли весь набір 71 чоловік. З них на службу прийнято 58 людей, які на разі проходитимуть навчання в Рівному впродовж 4 місяців. По другому набору – на сьогоднішній день 75 чоловік успішно склали тести по знанню законодавства і логічного мислення, вони проходять ВЛК – військово-лікарську комісію, після цього – проходитимуть фізичну підготовку і співбесіду. Одночасно з другим в нас триває і третій набір, який зараз на етапі реєстрації, - підбиває підсумки начальник кадрового забезпечення Гаврих Петро.

До слова, новий начальник патрульної поліції міста Тернополя був призначений 17 серпня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.