Як тернополянам отримати грошову компенсацію за зекономлену на газ субсидію?

Опубліковано в Актуально 10.08.2017

Громадяни, які за результатами опалювального сезону зекономили житлові субсидії на газ і електроенергію, можуть отримати одноразову грошову компенсацію. Це передбачено постановою Кабмін № 300, яка в свою чергу внесла зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Отримати грошову компенсацію від держави можуть лише ті споживачі, у яких тільки індивідуальне опалення або в багатоквартирних будинках, або в індивідуальних будинках у разі, якщо вони не мають простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг.

Також у відповідності  до постанови уряду, домогосподарства, які заощадили 150 кіловатів електроенергії, якщо вона використовувалась для опалення, або 100 кубів газу, отримають грошову допомогу у розмірі до 700 гривень.

- На виконання пункту 15 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, департамент соціальної політики до 31 серпня 2017 року за списками підприємств-надавачів послуг, поверне частину невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового опалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу та 150 квт*г електричної енергії (в разі використання природного газу або електропостачання для індивідуального опалення), - пояснюють в ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз».

Щоб отримати цю грошову компенсацію тернополяни до 1 вересня повинні подати заяву в  Управління праці й соціальної політики  (місто Тернопіль, вул. Лисенка,8, каб.11), а жителі Тернопільського району – у селищну раду. На підставі поданої заяви й здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

На момент подачі заяви субсидіанти повинні мати відкритий рахунок в банку, через який здійснюватимуться виплати соцдопомог та пенсій. Банк можна обрати самостійно. Також можна отримати компенсацію і в готівковому форматі через відділення «Укрпошти».

Інформацію ж про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або звернутись з відповідним запитом до постачальника газу.

 

Як вже зазначалось така грошова виплата за зекономлену на газ і електроенергію субсидію є одноразовою. Субсидію ж на наступний період розраховують структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно.  Для цього вони збирають необхідну інформацію (з ДФС, Пенсійного фонду України та ін.) про доходи громадян за чотири квартали, що передують місяцю, попередньому з якого призначається субсидія.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.