Порошенко розповів тернополянам про найближчі зміни в Україні (фото)

Опубліковано в Актуально 17.07.2017

Про найближчі зміни, які торкнуться українців розповів під час робочого візиту до Тернополя Президент України Петро Порошенко.

Так, в Україні планують побудувати завод боєприпасів, започаткувати програму розвитку сільської медицини, нарешті вже восени запровадити пенсійну реформу. Глава Держави зазначив, що найважливішою реформою є реформа децентралізації. На другому місці – медична реформа.

- Такі зміни - це плоди децентралізації, адже в результаті цієї програми в 7 разів збільшились бюджети розвитку територіальних громад. В умовах війни. Це (програма децентралізації прим. авт.) і боротьба з корупцією, і детінізація грошей, і прозорі закупівлі. Другу позицію займає медична реформа, - зазначив Президент під час урочистого відкриття в Тернополі реконструйованого радіологічного корпусу. - Візит кожного пацієнта має бути забезпечений грошима, а лікар, який має високий авторитет, золоті руки і світлу голову, повинен отримувати достойну заробітну платню. Вчора (13 липня прим. авт.) був прийнятий Державний бюджет України. До другого читання я передав туди дуже важливу програму. Крім збільшення видатків на оборону Держави, нарешті побудуємо завод боєприпасів. Нарешті почнемо виробляти нові танки, нові ракети. Ми озброїмо наших хлопців, які захищають суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої Держави. Ми також передбачили і програму розвитку сільської медицини. Щоб третина населення України, яка зараз проживає на селі, мала ефективний доступ до якісної медичних послуг.

За словами Петра Порошенка, на програму розвитку сільської медицини планують спрямувати 4 мільярди гривень – це частина коштів які вдалось повернути до Держбюджету.

– Завдяки ефективній діяльності Генеральної прокуратури знайдені гроші, які вкрав Янукович. Заарештовані 1 мільярд 300 мільйонів доларів США і повернуті до Держбюджету. На ці гроші буде купуватись зброя, будуть забезпечуватись реформи і фінансуватиметься розвиток сільської медицини, - розповів Президент. - Вчора в першому читанні проголосована пенсійна реформа. І повністю врахувала Верховна Рада мої пропозиції, які були висловленні під час розгляду на президентській нараді. Сподіваюсь, вже восени ми вийдемо на позицію осучаснення і підвищення пенсій.

Ще однією зміною в Україні, яку Петро Порошенко охарактеризував одразу шістьма епітетами, ста новий Верховний Суд:

– Вже за 2-3 тижні буде сформований новий Верховний Суд. Суд, який матиме довіру і буде вільним від корупції. Суд, де кожен українець реалізує своє право на справедливість. Сподіваюсь, що Верховна Рада нарешті проголосує кодекси, які я подав. Вони прийняті в першому читанні. Сподіваюсь, що ми забезпечимо новий, прозорий, ефективний, професійний, патріотичний, український Верховний Суд.

Також під час виступу Глава Держави вкотре згадав та відзначив важливість ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС та безвізовий режим, який вже діє для українців близько місяця, і зазначив, що це «остаточне повернення до європейської родини». Крім того, Петро Порошенко згадав прийнятий закон про членство в НАТО.

 

Нагадаємо,минулої п’ятниці із робочим візитом до Тернополя завітав Президент України. В рамках візиту Порошенко взяв участь в спільному відкритті реконструйованого лабораторного корпусу «Тернопільської університетської лікарні» та передав службові авто підрозділам Національної поліції Тернопільської області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.