«Бучачагрохлібпром» зібрав сотні провідних аграріїв та галузевих компаній на День поля та саду (фоторепортаж)

Опубліковано в Актуально 22.06.2017
Всеукраїнський День поля і саду зібрав у Бучачі сотні аграріїв.

Представники великих і малих господарств України і Польщі приїхали, щоб перейняти досвід успішного підприємства «Бучачагрохлібпром» та фермерського господарства «Гадз». Після короткого знайомства з потужностями компанії гості мали змогу побачити як організоване виробництво.

Оглянули гості Дня поля і сади підприємства. Фермерське господарство «Гадз» - один з найпотужніших виробників фруктів на території України.

Господарство реструктуризоване на три частини – це садівниче господарство, розсадницький комплекс, логістичний центр із сортувальною лінією.

- Загальна площа саду – близько 600 гектарів, видовими культурами є яблуня, груша і слива. Перші посадки були у 2012 році, тому урожайність є досить різною – від 20 до 60 тонн з гектару. По розсаднику – це 40 гектарів площі, де вирощуються яблука, груші, сливи, абрикоси. Матеріал є весь якісний, безвірусний. Те саме по яблуках, ведемо тісні перемовини з ОАЕ, Катар, відправляємо яблука у Туреччину, Ірак, Швецію, Норвегію, до нас приїжджають, нас люблять, - каже технологічний директор фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.

Торік зібрали близько 15 000 тонн яблук. Господарство подбало і про якісне збереження фруктів. Торік відкрили фруктосховище де може зберігатися 10 тисяч тонн врожаю у регульованому газовому середовищі, що дає можливість підприємству бути присутнім на ринку весь рік і продавати яблука в хорошій якості. Також працює сортувальна лінія, яка дозволяє сортувати і калібрувати яблука. А восени 2017 року планується запуск найбільшої в Україні сушильної лінії по виробництву сухофруктів та яблучних чіпсів. А також введення в експлуатацію потужної лінії заморозки, яка дасть змогу заготовлювати від 4 до 5 тисяч тонн продукту на годину. Навіть у європейських країнах компанії, які одночасно виготовляють і переробляють високоякісний продукт – велика рідкість.

- По підходу, який є в компанії «Гадз», тут вони можуть нас ще багато чого навчити. Адже тут є підхід, не стандартний для Європи. Що робити з продуктом другого класу? Замість того, щоб дешево його продавати, краще зробити з нього продукт преміум класу. Компанія «Гадз» дуже мудро підійшла до цього питання, бо знає, що в європейських садах нині проблема – багато продукту, а немає де його реалізовувати. Петро Гадз вирішив, що треба зробити найсучасніші технології з фасування, сушіння, заморозки. Це не лише додасть вартості кінцевому продукту, а й виведе його на міжнародні ринки, - зазначив керівник компанії «SORTER» з Польщі Конрад Гжещик.

На демонстраційних ділянках учасники Дня поля і саду оглянули також сорти пшениці, ячменю, сої, ріпаку та інших сільськогосподарських культур вітчизняної селекції, зокрема і насіннєвого заводу ТзОВ «Бучачагрохлібпром». А також виставку сільськогосподарської техніки. Адже добре підібрана техніка – суттєво покращує якість обробітку землі.

- З самого початку своєї діяльності підприємство «Бучачагрохлібпром» використовує високопродуктивну техніку, яку ми представляємо в тому числі і сьогодні. В нього тут є 11 Лексіонів, це зернозбиральні комбайни, які виробляє Німецький виробник Claas, надійні, продуктивні, забезпечують збирання врожаю якісно і вчасно. Сьогодні на спільному засіданні я Петру Івановичу нагадав, що в тих заслугах, які він сьогодні має, є частка і нашої праці, - каже виконавчий директор ТОВ «Компанія ЛАН» Ігор Рудник.

Серед гостей Всеукраїнського Дня поля та саду були також народні депутати України Микола Люшняк та Богдан Дубневич. А також представники обласної ради та ОДА, районної ради.

- Найперше тут ми бачимо великий потенціал, підприємство розвивається, створює робочі місця, розвиває кооперативний рух, що дає великий стимулюючий ефект для розвитку місцевих громад. Такі заходи, як нинішній День поля і саду, дуже потрібні, адже люди діляться напрацюваннями за рік, обмінюються досвідом і стають кращими, - зазначив народний депутат України Микола Люшняк.

А голова Тернопільської ради додав, що такі потужні комплекси не лише допомагають області прогресивно розвиватися, а й створюють позитивний імідж регіону і України закордоном. 

- Хочу сьогодні привітати господаря, який організував День поля і саду. Такі люди як Петро Гадз дають робочі місця, наповнюють бюджет, це якраз ті речі, які сьогодні потрібні для області, - зазначив Віктор Овчарук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.