«Brand talk»: тернопільські бренди – які вони?

Опубліковано в Актуально 21.06.2017

Скільки і які бренди є у Тернополі; що розуміють під цим поняттям та як створити власний бренд – в форматі відповідей на ці запитання відбулись презентація книги «10 українських брендів» та відкрита розмова із тернополянами «Brand talk» про місцеві бренди у книграні «Є».

Наприкінці весни у видавництві Discursus вийшла книжка «10 успішних українських брендів» - історії українських компаній та організацій, які досягли успіху та стали брендами. Серед героїв книги представлені такі українські бренди як: !FEST; FEDORIV; Sammy Icon; SoftServe; Tabletochki; ОККО; Українська правда; Український Католицький Університет; Форум видавців; Центр сучасного мистецтва «ДАХ» тощо.

- У нас тут є стенд із подібною літературою. Це вже років п’ять триває в світі стосовно видання такої літератури (про успіх авт.). Але мені було дуже образливо за те, що дуже мало такої літератури виходило стосовно українців, - розповідає модератор заходу Юрій Матевощук. – І ось видавництво Discursus зробило такий пробний проект. Вони провели опитування в соціальних мережах про те, які народ бренди вважає найбільш показовими і одними з найкращих.

Що ж стосується брендів нашого міста, тернополяни вважають такими: «Молокію», «Опілля», «Dembohause», «Тернопільський м’ясокомбінат», «Старий млин», «ВАТРУ», «Кав’ярню на Валовій» та інші. До того ж, «Стару піцерію» більшість тернополян вважає «сарафанним брендом». Цей заклад харчування, на думку людей, потребує оформлення для того, щоб стати не лише однією з самобутніх «родзинок» Тернополя, а й брендом.

Також, на думку тернополян, основною характеристикою, яка визначатиме товар як бренд є якість. Для бренду важливими є і системність, і порядок роботи, і перебування довший час на ринку. Тобто «вік» бренду. Чим довше товар чи послуга впізнається, тим більше вона є брендом.

Засновник фестивалю «Ї» Василь Томчишин наголошує: для того, щоб створити бренд, потрібно вкладати сенс в свій проект:

- В першу чергу, потрібно усвідомлювати для чого і чому ти це робиш чи створюєш. Потрібно дуже багато грошей для того, щоб зробити візуальний вигляд бренду. По-друге, потрібно виводити його на ринок правильними гаслами, правильній аудиторії, правильними кількостями і в правильний час. Ти маєш стати хорошим продавцем свого продукту, потрібно йому віддатись повністю. Потрібно працювати над підбором команди, а ідеї генерувати постійно.

На думку керівника відділу маркетингу журналу «City life» Тетяни Шило, щоб створити бренд обов’язково потрібно починати з чогось нового, щоб твій продукт чи послуга стали унікальними:

 

-  Вважаю, коли ти відкриваєш бізнес, спочатку треба проаналізувати його. В наш час, коли в Тернополі більше двох десятків кав’ярень, відкривати ще одну, як на мене, немає сенсу. Я б не відкривала. Коли ти створюєш в Тернополі якийсь бізнес необхідно проаналізувати ринок дуже і дуже детально. І завжди потрібно відкривати щось нове, щось оригінальне. Не потрібно копіювати когось, робити під призмою того, що вже було. Потрібно створювати щось ексклюзивне і щось своє, щоб ти зміг потім з впевненістю сказати, що воно твоє. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.