У Тернополі свято Покрови відзначили урочистою ходою на честь Героїв та борців за волю України

Опубліковано в Новини 16.10.2017

У Тернополі свято Покрови відзначили Богослужінням за мир та урочистою ходою на честь героїв та борців за волю України. Окрім цього, відбувся молебень біля пам’ятника Степану Бандері, а хорові колективи виконали гімн УПА «Зродились ми великої години». Про це повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради. 

Очільник Тернополя Сергій Надал привітав усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, 75–ої річниці утворення Української Повстанської Армії, Днем українського козацтва та Днем Захисника України.

- 14 жовтня – символічне свято для українців, адже цей день особливо шанували козаки, повстанці та захисники України. Віра у заступництво Богородиці допомагала українцям зупиняти чужоземні орди і перемагати впродовж століть. За цей час гасло: «Слава Україні! Героям Слава!» стало сакральним для усього українського народу. Нехай Господь дасть нам більше сили, віри та терпіння, а наша щира праця на благо родини, громади, країни та заступництво Богородиці зроблять Україну заможною і сильною, - звернувся до присутніх міський голова. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.