Фасади тернопільських будинків поступово "трансформуються"

Опубліковано в Новини 27.06.2017

У Тернополі вже третій рік триває реалізація «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя».

Ця програма реалізовується на умовах співфінансування – 70% з міського бюджету та 30% за кошти мешканців. У рамках такого проекту відбувається трансформація тернопільських будинків: в них утеплюють фасади, дахи, підвали та замінюють вікна і двері на енергозберігаючі.

- Цього року планується, що в Тернополі утеплять 23 об’єкти на суму понад 5 мільйонів гривень. Додатково маємо ще 15 поданих звернень на утеплення, тому будемо шукати шляхи дофінансування програми, - коментують в міськраді.

Так, одним з об’єктів, де зараз тривають роботи з утеплення, є будинок на вулиці Оболоня, 19. Голова ОСББ Андрій Кшемінський розповідає, що у 2015 році в цьому будинку вони утеплили одну стіну, після чого мешканці відчули суттєву економію, адже за послуги теплопостачання почали сплачувати майже вдвічі менше. Саме тому спільно мешканці прийняли рішення продовжити утеплення іншої торцевої стіни, а після цього планують розпочати роботи з утеплення інших стін.

- Цього року у Тернополі вдалося провести роботи з утеплення у вісьмох будинках, зокрема утеплити фасади за адресами вул. Юрчака, 2, вул. Карпенка, 12 (під’їзд 2,3,9), вул. Оболоня, 11, вул. Карпенка, 4а, а також провести заміну вікон на енергозберігаючі на сходових клітках житлових будинків за адресами: вул. Новий Світ, 1, вул. Броварна, 14, вул. В. Великого, 1, вул. Січинського, 4, - розповідають в управлінні ЖКГ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.