З джерела поблизу Тернополя заборонили пити воду

Опубліковано в Новини 27.06.2017

Джерело не відповідає санітарним вимогам.

Це з'ясували фахівці ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», які щоквартально проводять моніторинг якості питної води з природних джерел які користуються великим попитом серед населення м. Тернополя та навколишніх сіл за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, повідомила лікар з комунальної гігієн відділення оганізації санітарно-гігієнічних досліджень ТОЛЦ Л. Блажкевич.

Зокрема досліджувалась питна вода з джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району. 

За результатами лабораторних досліджень від 21 червня якість питної води із природних джерел сіл Острів, Ступки, Товстолуг та Смиківці Тернопільського району за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». 

А от у джерелі села Гаї Гречинські Тернопільського району питна вода за бактеріологічними показниками не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам (виділені загальні коліформні бактерії в 100,0 см. куб. при нормі 0 КУО/ см), за санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

За фактом невідповідності води із вищевказаного джерела інформовано органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу у Тернопільській області.

Показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру, зокрема рівня стояння грунтових вод, кількості опадів, тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.