«Часткова компенсація вартості при купівлі української агротехніки стимулюватиме розвиток як аграріїв, так і наших автовиробників!» - нардеп Микола Люшняк

Опубліковано в Новини 24.06.2017
Народний депутат України Микола Люшняк став членом комісії з формування переліку сільськогосподарської техніки, вартість якої частково компенсується покупцям.

Українські аграрії купуючи вітчизняну техніку отримуватимуть часткову компенсацію за рахунок коштів держбюджету. Таку постанову нещодавно прийняв Кабмін.

Згідно із таким рішенням була утворена спеціальна комісія з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких буде частково компенсовуватись. Її персональний склад був затверджений наказом Мінекономрозвитку.

Загалом до складу комісії увійшло 25 чоловік. Серед них – народний обранець з Тернопільщини, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Люшняк.

– З допомогою такого рішення українські аграрії матимуть кращі умови та більші шанси для розвитку не лише свого бізнесу, а й сільськогосподарського сектору України в цілому. Сьогодні влада іде на зустріч фермерам, адже ми розуміємо, що агропромисловий комплекс – один із тих, які найбільше впливають на формування української економіки. Дане рішення підвищить купівельну спроможність сільськогосподарських товаровиробників, оновить технічний парк завдяки здешевленню вартості придбаної техніки та обладнання українського виробництва. Це також стимулюватиме і українського виробника сільськогосподарської техніки, - зазначив народний депутат Микола Люшняк.

Нещодавно відбулося засідання комісії. Нею вперше було сформовано перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких буде компенсуватись коштом бюджету.

Загалом на адресу Комісії надійшло 44 заявки. Ці заявки члени комісії перевірили на відповідність згідно із критеріями, які ухвалив Уряд. В результаті комісія включила до переліку техніки, що частково компенсується коштом державного бюджету, продукцію 40 підприємств. Серед них Харківських тракторний завод, Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова, Львівський завод фрезерних верстатів та інші.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.